image/svg+xml
image/svg+xml

Hitap ve Delalet: Kur'ân Kıssalarının Hitapları Üzerine Uygulamalı Araştırmalar Kitabı Doç. Dr. Mahmud KADDUM editörlüğünde çıkmıştır.

Alanında uzman hocaların katılımıyla hazırlanan, İdeal Yayıncılıkta basılan ve 2 Cilt 780 sayfadan oluşan (Hitap ve Delalet: Kur'ân Kıssalarının hıtapları üzerine uygulamalı araştırmalar) adlı eser yayımlanmıştır.
Bartın Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Mütercim ve Tercümanlık Bölümü, Mütercim Tercümanlık (Arapça) Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mahmud KADDUM Kitabın editörü giriş kısmında şu bilgilere yer vermiştir: Kur'an kıssaları konusu, dilbilimciler ve müfessirlerin araştırmalarında dikkat çeken ve incelenen konulardan biridir ve modern dilbilimin vizyonlarına ilişkin bir içgörüye ihtiyaç duymaya devam etmektedir. metinsel, üslupsal ve pedagojik düşüncelere ek olarak pragmatik ve gnostisizm gibi...; ve fonetik, morfolojik, gramer ve semantik düzeyler... Bu başlığı seçme eğilimi bir yazı konusuydu; "Kur'an rivayet söylemi"nin tezahürlerini öğrenmek ve onu birden fazla perspektiften okumak.

Çeşitli ülkelerden alanında uzman olan 33 araştırmacı ile birlikte hazırlanmış toplamda 32 makale içermektedir. Kitap 9 bölümden oluşuyor:
1-Kur'an kıssalarındaki Hitapta bağlam hakkında çalışmalar.
2-Kur'an kıssalarında Hitap tartışmaları hakkında çalışmalar
3-Kur'an kıssalarındaki Hitapta kelamın etkileri hakkında çalışmalar
4-Kur'an kıssalarındaki Hitapta konuşma gereksinimi hakkında çalışmalar.
5-Kur'an Hitabının İrfanizmi hakkında çalışmalar.
6-Kur'an kıssa Hitabının öğreticiliği hakkında çalışmalar.
7-Kur'an kıssa Hitabının üslup yöntemi hakkında çalışmalar.
8-Kur'an kıssa Hitabının anlatıcılığı hakkında çalışmalar.
9-Kur'an kıssa Hitabı hakkında farklı çalışmalar.
  • "IMT-104 Çeviride Araştırma Teknikleri" Dersi Kapsamında Bölümümüz Öğrencilerine Yönelik Kütüphane Oryantasyon, Veritabanları Tanıtım ve Kullanım Eğitimi Gerçekleştirilmiştir.

  • Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesinden Edebiyat Fakültesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümüne Ziyaret

  • Yabancı Dil Öğretimi ve Yeni Yaklaşımlar II. Uluslararası Kongresi: Hakemli Bilimsel Bildiriler kitabı Doç. Dr. Mahmud KADDUM editörlüğünde yayımlanmıştır.

  • Akademik Çeviri Eğitimi: Temel Metinler adlı kitap Dr. Öğr. Üyesi Fadime ÇOBAN ODACIOĞLU editörlüğünde yayımlanmıştır.

  • Çevirmen Adayları İşbaşında - Adım Adım Çeviri Dünyasına adlı kitap Doç. Dr. Mehmet Cem ODACIOĞLU editörlüğünde yayımlanmıştır.

  • Hitap ve Delalet: Kur'ân Kıssalarının Hitapları Üzerine Uygulamalı Araştırmalar Kitabı Doç. Dr. Mahmud KADDUM editörlüğünde çıkmıştır.

  • Pandemi Sürecinde Yabancı Dil Öğretimi Uluslararası Kongresi: Hakemli Bilimsel Bildiriler kitabı Doç. Dr. Mahmud KADDUM editörlüğünde çıkmıştır.

  • Doç. Dr. Mahmud KADDUM'a Teşekkür ve Ödül

  • Türk Öğrencilere Arap Dili Öğretiminin Stratejileri: Doğrudan Öğretim ile E-Öğretime Yaklaşımlar kitabı Doç. Dr. Mahmud KADDUM editörlüğünde çıkmıştır.

  • Bölümümüz Öğrencilerine Yönelik Memnuniyet Anketi