Çevirmen Adayları İşbaşında - Adım Adım Çeviri Dünyasına adlı kitap Doç. Dr. Mehmet Cem ODACIOĞLU editörlüğünde yayımlanmıştır.

"Çevirmen Adayları İşbaşında - Adım Adım Çeviri Dünyasına" isimli bu kitap, çeviribilim literatürüne ilişkin güncel meseleleri konu alan makalelerin özgün çevirilerinden oluşmaktadır. Kültür ve dilden psikolojiye, güncel çeviri ve dijital işleme yöntemlerinden Çin tarihi tercümelerine uzanan bu eserde yer alan makaleler çeviribilime ilişkin daha önce incelenmemiş birçok konuyu ele almaktadır. Bu eser hem alanla ilgili öğrencilerin, yaşıtlarının çevirileri hususunda bilgi almasını hem de farklı disiplinlere mensup akademisyenlerin güncel literatürü takip etmesinde kolaylık sağlayacak bir kaynak niteliğindedir.